logo
k i n d e r p r a k t ij k
counseling-coaching-training-begeleiding

Wie ben ik?


Mijn naam is Marieke van Peet. Ik ben getrouwd en ben de moeder van 1 meisje en 2 jongens.
Ik ben sinds januari 2009, nast leerkracht, gediplomeerd counselor/coach. Sinds maart 2009 heb ik een eigen praktijk voor counseling.coaching.training en begeleding.

Ik werkte al 22 jaar als leerkracht in het basisonderwijs en Speciaal basisonderwijs toen ik aan de opleiding kinder counselor begon.
Na veel verdieping en verbreding binnen mijn vakgebied wilde ik nog meer kunnen betekenen voor het kind dat meer begeleiding nodig heeft. Mijn hart gaat open voor het kind en zijn welbevinden. Er zijn kinderen die even iemand nodig hebben die een tijdje met ze meeloopt.
Vandaar dat ik voor de opleiding Kindercounseling bij BGL& Partners heb gekozen. 
Dit  ben ik direct naast mijn baan in het SBO gaan combineren binnen mijn eigen praktijk.
Ik ben trainingen gaan geven, ben ouders, kinderen en leerkrachten gaan begeleiden en gaan bij- en nascholen. 
Inmiddels ben ik gedragsspecialist op  SBO het Avontuur in Gouda en  ben ik inzetbaar als AB er binnen passend onderwijs. Ik ben lid van een intervisie groep,lees vakliteatuur en hou van kinderen en hun ouders.

Ik heb de volgende specifieke certificaten gehaald:

Kids Skcillsbegeleider  sinds 2008.

Rots en Water psychosociale weerbaarheid. Trainer voor kinderen en jongeren. Trainer sinds 2009.Dit met veel bij en nascholingen in de jaren daarna.
KIES coach Kinderen in echtsscheidingssituaties sinds 2010.
Begeleider " Beter bij de les". Werken aan werkgeheugen op een  getoetste manier. Sinds 2017.
Reflexintegratie speciallist( 2018), Werken vanauit de basisbewegingen om het brein te stimuleren gecontroleert te bewegen en leren.
Ik Leren Leren , dec 2019.

Ik ben nieuwsgierig, gedreven en sta open voor nieuwe ideŽen en mogelijkheden. Daarnaast ontwikkel ik mijzelf graag. Dat is de reden dat ik elk jaar bij- en nascholingsactiviteiten volg, ik deelneem aan intervisie bijeenkomsten en vakliteratuur lees. Dit in het ruime gebied van mijn werk als counselor, coach, trainer, begeleider en leerkract SBO. 

Het systeem van een ieder is van belang voor zijn ontwikkeling en welbevinden, daarom werk ik graag samen met het systeem. Door  systemisch te werken maak je de huidige situatie helder en duidelijk.

Ik ben aangesloten bij NIBIG ( geschillen commissie), sta ingeschreven bij het HBO register voor leerkrachten en bij het SKJ voor begeleiders op psygosociaal niveau.

Ik hoop dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen tot een gelukkig mens.

Sommigen hebben daar even iemand bij nodig. Iemand die ze laat geloven in hun eigen kracht en hun eigen mogelijkheden.

Marieke