logo
k i n d e r p r a k t ij k
counseling-coaching-training-begeleiding

Informatie voor kinderen en jongeren

Mijn naam is Marieke van Peet en ik ben counselor/coach. 
Een coach helpt kinderen en jongeren die het even moeilijk hebben weer een stukje op weg.

Heel veel kinderen en jongeren kennen zichzelf eigenlijk nog niet zo goed. Ze weten bijvoorbeeld niet goed hoe ze dingen kunnen aanpakken of hoe ze iets moeten leren of oplossen.
Als dat zo is gaan we samen op zoek naar hoe dat bij jou werkt. Dat is natuurlijk altijd handig, want dan kun je dat weer gebruiken op school, bij je vrienden of op je club/vereniging.
Ik ben iemand die je even helpt, zodat je het daarna zelf weer verder kunt.

Wat ga je bij mij  doen?

Eerst komen je ouders/ of jij bij mij zodat zij/ jij kunnen uitleggen wat er precies aan de hand is. Ik stel dan vragen en daarna kan ik uitleggen wat ik precies voor je/jullie kan doen.
Wanneer je ouder bent  kom jij ook mee.
Boven de 18 kom je alleen of op jouw verzoek met een ouder/verzorger.

Daarna volgt er een kennismakingsgesprek. We onderzoeken wat voor jou de beste mogelijkheden zijn om aan je hulpvraag te werken.

Bij een volgende afspraak kunnen we verschillende dingen doen. Dat hangt een beetje af van jouw eigen kwaliteiten en wensen.
Als jij goed bent in tekenen en niet zo goed in praten dan gaan we natuurlijk niet praten maar tekenen. Eigenlijk is ieder kind weer anders en ik vind het belangrijk dat jij doet waar jij je prettig bij voelt.
Wanneer je wat ouder bent gaan we ook opzoek naar wat jij een prettige manier vindt om mee aan het werk te gaan.


Soms kom ik ook bij je op school om je te helpen. Dan kan ik namelijk meteen nadat ik met jou heb gewerkt aan je juf of meester uitleggen hoe jij de dingen doet en hoe het in jouw hoofd werkt. Dat is ook weer handig, want dan kan je vader en moeder en juf of meester je hierbij meteen helpen.
Ik ga je in ieder geval een stukje verder op weg helpen zodat jij het daarna verder weer zelf kunt.

        "je mag zijn wie je bent."

Kwaliteitenspel

Kwaliteiten